ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ ΣΤΗ ΝΕΔΑ 2019

ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ ΣΤΗ ΝΕΔΑ
ΑΥΛΩΝΑ Σάββατο 27 Ιουλίου 2019
27η ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΝΕΔΑ «ΣΩΤΗΡΗΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ»

  27 χρόνια μετά από την πρώτη οργανωμένη ΔΙΑΒΑΣΗ ΤΗΣ ΝΕΔΑΣ, η Τοπική Κοινότητα Αυλώνας, η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Τριφυλίας , φυσιολατρικοί σύλλογοι, μεμονωμένοι θαυμαστές της φύσης, νέοι Αυλωνίτες, πατριώτες επιχειρηματίες που βοηθούν προσφέροντας τοπικά προϊόντα και υπό την αιγίδα του Δήμου Τριφυλίας , οργανώνουν, το ΣΑΒΒΑΤΟ 27 Ιουλίου 2019, πεζοπορία στη ΝΕΔΑ, με την ονομασία “ΣΩΤΗΡΗΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ“ στη μνήμη του τελευταίου προέδρου της κοινότητας. 
 Το μοναδικό ποτάμι με θηλυκό όνομα στην Ελλάδα όπου η μυθολογία πλέκει με την ιστορία και το ανεπανάληπτο φυσικό περιβάλλον. Όταν η Ρέα γέννησε τον Δία, για να τον προστατέψει από τον άνδρα της Κρόνο, τον έδωσε στη νύμφη Νέδα, η οποία ήταν η θεότητα των νερών. Εκείνη θήλασε το βρέφος μαζί με τις νύμφες Θεισόα και Αγνώ, το έλουσε και το έπλυνε στο κεφαλάρι στο Λύκαιο, που αργότερα έγινε το θρυλικό ποτάμι που πήρε το όνομά της. 
  Πεζοπόροι από όλη σχεδόν την Ελλάδα γίνονται μια παρέα, περνούν μια μαγευτική μέρα, απολαμβάνοντας το μοναδικό θαύμα της φύσης , την ξεχωριστή ΝΕΔΑ
  Το φαράγγι, οι πέτρινες γέφυρες, οι εντυπωσιακοί καταρράχτες, το στόμιο, η μοναδική σήραγγα μας περιμένουν!!! 
                                                                       ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Ø Αναχώρηση από το γήπεδο της Αυλώνας, με αγροτικά αυτοκίνητα, στις 10.30 το πρωί του Σαββάτου για το γεφύρι της Αρχαίας Φιγαλίας.(καινούριο γεφύρι)

  • Πεζοπορία μέσα στο φαράγγι σε μήκος 8 χλμ. περίπου.
  • Στάση στο πέτρινο γεφύρι, γύρω στις 1.30 μ.μ, για ξεκούραση και κολατσιό με τοπικά προϊόντα.(ντομάτα-τυρί-ψωμί-καρπούζι), με την επιμέλεια του Τοπικού Συμβουλίου Αυλώνας, προσφορά ντόπιων παραγωγών.
  • Πορεία για τους καταρράχτες, απολαυστικό μπάνιο.
  • Κατεβαίνουμε με σκοινί στην είσοδο του στομίου.
  • Διάσχιση της μοναδικής σήραγγας μήκους 80 μ. .
  • Περπάτημα στις όχθες του ποταμού, φθάνουμε στον τρίτο καταρράχτη.
  • Τέλος διαδρομής στις 6.30-7.00 μ.μ περίπου. Αυτοκίνητα θα μας μεταφέρουν στην Αυλώνα.(Στο γήπεδο υπάρχουν ντους και χώρος για αλλαγή ρούχων)

Στην πέτρινη πλατεία της Αυλώνας με δωρεάν φαγητό , καλή μουσική και χορό, όλοι μαζί , πεζοπόροι και κάτοικοι θα περάσουμε μια αξέχαστη βραδιά , μακριά από τα καθημερινά προβλήματα.

Στην ασφαλή διάβαση ξεχωριστή συμβολή έχει το ΣΩΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΔΙΑΣΩΣΤΩΝ 
ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ (Παράρτημα Καλαμάτας)

Η διαδρομή απαιτεί ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Βαθμός δυσκολίας (++)
Οι συμμετέχοντες πρέπει να γνωρίζουν κολύμπι και απαραίτητα χρειάζεται μαγιό-σορτσάκι, κατάλληλα παπούτσια και να προσαρμόζονται στις οδηγίες των οδηγών.
Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα 6932317236 (Γιάννης Λαμπρόπουλος), 6977191331(Γιάννης Χριστόπουλος), 6944285208 ( Γιώργος Τσακανίκας) και στο Δήμο Τριφυλίας.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Απαραίτητα ενημερώνετε τον αρχηγό της πεζοπορικής διαδρομής για τυχόν προσωπικό σας σοβαρό πρόβλημα υγείας (αλλεργία, άσθμα, επιληψία, καρδιολογικό πρόβλημα).

Ο καθένας μας πρέπει να γνωρίζει και να σέβεται τις δυνατότητες καθώς και τις αδυναμίες του.

Φροντίζουμε ΟΛΟΙ στη δημιουργία κλίματος συνεργασίας και ομαδικότητας με τους συνοδοιπόρους μας.

Επιδεικνύουμε καλή διάθεση, αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης.

Η διάβαση γίνεται με προσωπική ευθύνη του καθενός.

Όσοι -ες επιθυμούν να συνοδευόσουν πεζοπόρους χωρίς να συμμετάσχουν στην πεζοπορία σας ενημερώνουμε πως στην πλακόστρωτη πλατεία της Αυλώνας υπάρχουν καφενεία, ωραία καφέ και ταβέρνες (Τουρίστας Αρμπαρόριζα, Ταβερνείο της Αρετής, Έλατος  κ.λ.π ), θα μπορείτε επίσης να ξεναγηθείτε στα σοκάκια του όμορφου χωριού.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ 2017

ΣΥΛΛΟΓΟΣ    ΑΥΛΩΝΙΤΩΝ    ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ   ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ   ΜΗ   ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟ

Πειραιώς 68β Αθήνα (5ος όροφος)  Τ.Κ. 10436 - A.Φ.Μ. 090152667  e-mail: avlonamess@gmail.com

Αθήνα, 7 Φεβρουαρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Βίντεο 1  Βίντεο 2

Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου ο Σύλλογος Αυλωνιτών εκπροσωπούμενος από τρία μέλη του Δ.Σ. παρευρέθηκε στην συνάντηση των συλλόγων με τον Δήμαρχο Τριφυλίας, την οποία διοργάνωσε η ομοσπονδία συλλόγων Τριφυλίας.

Σε μια συνάντηση παρωδία, παρακολουθήσαμε έναν δήμαρχο ο οποίος διεκπεραιωτικά και μόνο προσπαθούσε να επιχειρηματολογήσει πάνω στο γιατί δεν έχει κάνει τίποτα ουσιώδες τα δύο χρόνια της δημαρχίας του.

Εμείς καταγγείλαμε τον δήμαρχο για την ανυπαρξία του, τον καταγγείλαμε για το ότι από τα ζητήματα που του είχαμε θέσει στην αντίστοιχη συνάντηση δυο χρόνια πριν δεν έχει διευθετηθεί ούτε ένα και ξανακαταθέσαμε τα ίδια αιτήματα.

Απαιτήσαμε:

i) να ολοκληρωθεί η τεχνική μελέτη, που είναι υποχρεωμένος από τον νόμο να φτιάξει ο δήμος για το κοινοτικό γραφείο στην πλατεία.

ii) να γίνουν έργα υποδομής στο δίκτυο ύδρευσης για να μην ξεμένουμε από νερό το καλοκαίρι

iii) να λυθεί το πρόβλημα με την αποκομιδή των σκουπιδιών, που ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες μαζεύονται μια φορά την εβδομάδα και βρωμάει ο τόπος.

Η απάντηση του δημάρχου ήταν στο πρώτο ζήτημα πως ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ. Άκουσον άκουσον, δήλωσε ευθαρσώς πως θα συνεχίσουμε να έχουμε αυτό το κουφάρι στην πλατεία μας χωρίς να μπορούμε να το πειράξουμε. Άραγε οι εκλεγμένοι από το χωριό μας, που άλλα μας λένε δυο χρόνια, είναι γνώστες αυτής της θέσης;;;

Στο δεύτερο ζήτημα δεν απάντησε κάν, οπότε ετοιμάστε τους κουβάδες σας και αυτό το καλοκαίρι δεν θα έχουμε νερό.

Στο τρίτο ζήτημα απάντησε !!! ΠΩΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΗΓΜΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ ΟΙ ΑΝΡΘΩΠΟΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΟΤΑΝ ΠΕΡΝΑΕΙ ΤΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑΡΙΚΟ!!!!!! Μας είπε και απολίτιστους και ανανέωσε το ραντεβού με την βρώμα!!!!!!

Σε άλλα γενικότερα ζητήματα που θέσαμε, αναφερθήκαμε στις καταγγελίες εις βάρος του δήμου για την μη συμμόρφωση με τον νόμο για την προστασία του περιβάλλοντος του κυπαρισσιακού κόλπου και τον καλέσαμε να συμμορφωθεί γιατί για εμάς το περιβάλλον δεν είναι κάτι που το κάνουμε ό,τι θέλουμε στο παρόν, αλλά έχουμε υποχρέωση να το διαφυλάξουμε για αυτούς που έρχονται μετά από εμάς. Ο δήμαρχος ούτε και σε αυτό απάντησε.

Καταγγείλαμε επίσης τον δήμαρχο για την παράνομη χωματερή που καίει και μολύνει όλη την Τριφυλία και για την αδυναμία του να δώσει μια δίκαιη και περιβαλλοντικά καθαρή λύση. Ο δήμαρχος ένιψε τας χείρας του και σε αυτό το ζήτημα.

Τέλος, τον καταγγείλαμε για την ρατσιστική και μισαλλόδοξη στάση του δημάρχου να κηρύξει τους μετανάστες ανεπιθύμητους με δύο αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Ο δήμαρχος είχε το ΘΡΑΣΟΣ να απαντήσει πως οι αποφάσεις πάρθηκαν για να κάνει ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ εναντίον της κυβέρνησης. Παίζουν με τις ζωές των ανθρώπων για τα μικροκομματικά τους συμφέροντα.

Στα αιτήματα όλων των άλλων συλλόγων ο δήμαρχος τους παρέπεμπε στις αρμόδιες υπηρεσίες σαν να επρόκειτο για κάποιον κλητήρα. Εξού και ο χαρακτηρισμός ΠΑΡΩΔΙΑ

Υ.Γ. Θα θέλαμε να τονίσουμε την αλγεινή εντύπωση που μας έκανε η στάση των περισσοτέρων από τους άλλους συλλόγους που εμφανίζονταν να ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝ τον δήμαρχο να τους βοηθήσει σαν να ήταν υπήκοοι μπροστά στον μεγάλο αφέντη. Μας συγχωρείτε συντοπίτες, αλλά όσο συμπεριφέρεστε σαν ραγιάδες, σαν ραγιάδες θα ασκούν την εξουσία πάνω σας.

   

Το Δ.Σ. του Συλλόγου,

Ο πρόεδρος                       Βασίλης Κολέτσος

Ο αντιπρόεδρος              Χρήστος Παπαγεωργίου

Ο γραμματεύς                  Κωστής Λιακόπουλος

Η ταμίας                             Δήμητρα Κεραμυδά

Το μέλος                              Ορφέας Καπερώνης

ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ - 2013 -

  Ο σύλλογος και το τοπικό συμβούλιο οργάνωσαν για έκτη φορά τα τελευταία  7 χρονιά γιορτή Αποκριάς στο χωριό. Η συμμετοχή από τους συγχωριανούς μας και από τα  άλλα χωριά ήταν σημαντική περίπου 100 φίλοι παρευρέθηκαν, χόρεψαν και τραγούδησαν στις 2 ταβέρνες, μιας  και είχαμε κόντρα τον καιρό έβρεχε ασταμάτητα, το κρύο και ο αέρας δεν μας νοιάζει !!.

  Η εκδήλωση αυτή δείχνει να είναι σημαντική για την κοινωνία του χωριού που  την στηρίζει καθολικά, με του νέους να συμμετέχουν στα <<μασκαριλίκια>> και να αναζητούν ιδέες για το πώς θα γίνει ακόμα καλύτερη.

     ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ      ΒΙΝΤΕΟ

Απόκριες στην Αυλώνα 2016

Απόκριες στην Αυλώνα 2016

  Φέτος μαζευτήκαμε στο Σχολείο του χωριού, αφού ο καιρός δεν επέτρεπε να γίνει το γλέντι μας στην πλατεία. Σας ευχαριστούμε όλους για τη συμμετοχή σας, το κέφι σας, τους χορούς και τα τραγούδια σας.

  Ευχαριστούμε επίσης ολόθερμα όσους βοήθησαν, υλικά και ηθικά να πραγματοποιηθεί η εκδήλωσή μας. Στο τέλος, οι μερίδες φαγητού που περίσσεψαν μοιράστηκαν σε σπίτια του χωριού όπου υπήρχε ανάγκη, ενώ όσες απέμειναν (περίπου 20 με 30), μεταφέρθηκαν άμεσα στην Αθήνα και διατέθηκαν σε δομή φιλοξενίας προσφύγων στο κέντρο.   Φωτογραφίες

 

ΠΑΝΗΓΥΡΙ 2015

                           Πανηγύρι όπως παλιά, με σεβασμό στην παράδοση!

Ο Σύλλογος Αυλωνιτών Τριφυλίας ξαναζωντανεύει το παραδοσιακό πανηγύρι δημιουργώντας μια δυναμική έλξης ιδιαίτερα στους νέους της ευρύτερης περιοχής. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

 

Υποκατηγορίες