ΘΕΡΙΣΜΟΣ 2013

 

ΘΕΡΙΣΜΟΣ 2013

                            Σύλλογος Πτέρης (Σκλαβέικα)

                            Δημοτικής ενότητας Αυλώνος

                            Δήμου Τριφυλίας Μεσσηνίας                                                         Δελτίο τύπου.  

                            Λ. Καλαμακίου 106 - Άλιμος -. 17456       τηλ 6978205050 – 2721088544

                            E mail:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.   Website: www.avlona-messinias.gr

                         Θέμα :   Θέρισμα

       Την 16 Ιουνίου Κυριακή ο Σύλλογός μας συνέχισε την προετοιμασία για το αλώνισμα με την πιο βασική προϋπόθεση το θέρισμα του γεννήματος.

     Στο χωράφι του γιατρού πρώην δήμαρχο Δωρίου κυρίου Αντώνη Τάκη στο Δώριο μαζευτήκαμε το πρωί 7-8 άτομα και κόψαμε καμμιά 25 δεμάτια σιτάρι που τα αποθηκεύσαμε στα Σκλαβέικα.

       Ο Αντώνης ο Τάκης με πολύ μεγάλη ευχαρίστηση προσφέρθηκε να μας διευκολύνει συμμετέχοντας και ο ίδιος στο θέρισμα. Μαζί μας ήταν φίλοι και γνωστοί που με μεράκι και ενθουσιασμό βοήθησαν στο έργο. Ο Δημήτρης ο Καραμπέτσος , ο Γιάννης Δελλής ο Θανάσης και η Βούλα Ηλιακοπούλου, ο Σωτήρης αποτο Δώριο με τον γαιδαρό του ο Ηλίας ο Παναγόπουλος του Φώτη που τα μετέφερε ήταν μαζί μας και τους ευχαριστούμε πολύ για την προσφορά τους.

      Ο Σύλλογός μας τώρα συνεχίζει την οργάνωση για την αναπαράσταση του αλωνίσματος που θα γίνει την Κυριακή 11 Αυγούστου, στα τρία πετράλωνα της Πτέρης ( Σκλαβέικα) με την φροντίδα για την εύρεση παραδοσιακής ορχήστρας, χορευτικής ομάδας, για την διαφήμιση της εκδήλωσης και γενικά την προετοιμασία για να πετύχει μια πολύ καλή αναπαράσταση που να ικανοποιήσει τους φίλους και όλους τους επισκέπτες.

                                                       Για το Διοικητικό Συμβούλιο

                                Ο Πρόεδρος                                                     Ο Γραμματέας

                  Θεοδωρακόπουλος Παν Γεώργιος                    ΣΚΛΑΒΟΣ  ΔΗΜ.  ΙΩΑΝΝΗΣ