ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ - ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗ

 

ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ - ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗ

 

ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗ - ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΟ

Τα έργα στο χωριό μας δεν τελειώνουν…. όλο και μεγαλώνουν…!!!!!!

Μετά από πολλά χρόνια μπήκε ένας θεμέλιος λίθος στο χάος που υπήρχε με τα σύνορα των γειτόνων – κατοίκων του χωριού μας.

    Πριν χρόνια υπήρχαν μόνο σοκάκια και μικρά στενά δρομάκια ανάμεσα στα σπίτια και τα χωράφια των κατοίκων του χωριού. Καλώς ή κακώς (κακώς) τα σπίτια έπεσαν και με τα χρόνια τα σύνορα, με αποτέλεσμα σε λίγα χρόνια να μην γνωρίζουν οι νεώτεροι τα όρια τους. Προκειμένου να μην δημιουργηθεί τέτοιο πρόβλημα ο Σύλλογός μας ανάλαβε την πρωτοβουλία να μεριμνήσει και να αποκαταστήσει το θέμα αυτό, στέλνοντας έγγραφο προς τον Δήμο Αυλώνας ζητώντας να μεριμνήσει για την χαρτογράφηση – τοπογραφικό του χωριού μας. Το αίτημα μας έγινε δεκτό και ολοκληρώθηκε ένα έργο ζωής που θα δώσει ρυθμούς ανάπλασης  στο μέλλον για το  χωριό.

 Ύστερα από το κάλεσμα του προέδρου μας κ. Χρήστου Σταυρόπουλου σύσσωμοι οι Σκλαβέοι ήρθαν μέσα σε δύο Κυριακές (28 Φεβρουαρίου 2010 και 7 Μαρτίου 2010) και διευθέτησαν συλλογικά σε άριστο κλίμα συνεργασίας τα όριά τους, παραχωρώντας τετραγωνικά μέτρα από τα χωράφια ή τις οικίες τους, άλλοι λίγο και άλλοι περισσότερο ανάλογα την κάθε περίπτωση, για να ανοιχτούν δρόμοι και να επικοινωνούν τα σπίτια μεταξύ τους έτσι ώστε να περνάει ένα αυτοκίνητο, να κάνει τον κύκλο μέσα και γύρω από το χωριό. Επίσης θα μπορεί κάθε Σκλαβαίος από εδώ και πέρα να πάρει από το Δημαρχείο αντίγραφο τοπογραφικού – χαρτογράφησης του χωριού και του χώρου που τελικώς του ανήκει….

Από ότι φάνηκε η πρόταση αυτή του Δ.Σ. ήταν επιθυμία όλων και αυτό το έδειξε η παρουσία των συγχωριανών μας και τις δύο Κυριακές. Τους ευχαριστούμε θερμά για την συμμετοχή και την υποστήριξή τους.  

                                         ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ