Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΤΕΡΗΣ

 

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΤΕΡΗΣ

                            ΙΣΤΟΡΙΑ  ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

    Οι Σκλαβέοι της Αθήνας μέχρι το 1980, μετείχαν στο Σύλλογο Αυλώνας, αλλά το 1981 ίδρυσαν δικό τους Σύλλογο με την ονομασία <<Σύλλογος Πτέρης (Σκλαβέικα) – Τριφυλίας Μεσσηνίας>>που είναι ενεργός έως σήμερα.

  Αποδείχτηκε μια σωτήρια απόφαση τόσο για τους ίδιους όσο και για την περιοχή, διότι κάτω από την σκέπη του δυναμικού Συλλόγου αναπτύσονται και καλλιεργούνται μεταξύ τους σχέσεις αγάπης, αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας. Κρατούνται οι παραδόσεις, δίνονται μάχες για την συσπείρωση των συμπατριωτών μας, την προστασία του χωριού από τους ξυλοκόπους και του κλέφτες αγκωναριών και περιουσιών και παραδίδουμε τις μνήμες μας ζωντανά στα παιδιά μας.

   Εκτός από το πανηγύρι του Πολυούχου μας Αγίου Δημητρίου, ο Σύλλογος διοργανώνει και άλλες εκδηλώσεις μέσα στη χρονιά, όπως εδώ και 6 χρόνια έχει καθιερώσει το <<ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΑΛΩΝΙΣΜΑ>> τους καλοκαιρινούς μήνες στο χωριό με μεγάλη προσέλευση κόσμου και ανάδειξη σε πολλά Bloks και saits του internet, επίσης κάθε χρόνο κόβει την Πρωτοχρονιάτικη Πίταβραβεύει τα παιδιά που πέρασαν σε Σχολές ή πήραν Πτυχίο, κάνει Αποκριάτικο Χορό κ.λ.π.

    Έδω και πολλά χρόνια γίνονται μικρά και μεγάλα έργα στο χωριό, από τις συνδρομές κυρίως των μελών του και την συμπαράσταση όλων των απόδημων Σκλαβέων, καθώς επίσης από την άριστη συνεργασία με τον Δήμο Αυλώνας, και την Νομαρχία Μεσσηνίας. Πρόσφατα προχώρησε στην καθαίρεση των σοβάδων της εκκλησίας και τον καθαρισμό του περιβάλοντα χώρου για να αναδείξουμε την πέτρα που ήταν χτισμένη από παλιά. Στο παρελθόν ανακατασκεύασε τα παλιά σπίτια γύρω από την πλατεία του χωριού, άνοιξε περιφερειακούς δρόμους, έφτιαξε Πολιτιστικό Κέντρο στο χωριό, προχώρησε στις διαδικασίες Μετονομασίας του χωριού από Πτέρη σε Σκλαβέικα κατόπιν ομόφωνης απόφασης της Γ.Σ. του Συλλόγου μας (διότι το παλιό όνομα του χωριού δεν έχει Τούρκικη ρίζα), έκανε μελέτη για παροχή ύδρευσης και δεξαμενής (η οποία θα υλοποιηθεί άμεσσα), όπως επίσης επίσπευσε τις διαδικασίες να εγκριθεί το χωριό σε <<Παραδοσιακό ή Αξιόλογο Οικισμό>>, πετύχαμε και είμαστε έτοιμοι να κάνουμε πράξη σύντομα, το πολυπόθυτο Τοπογραφικό σχέδιο για τον κάθε ιδιώτη με οικόπεδο ή σπίτι στο χωριό, φτιάχθηκαν μάντρες πέτρινες, χαρακτηρίστηκαν ως Ιστορικά Διατηρητέα Μνημεία τα 2 πηγάδια και τα 3 πέτρινα αλώνια του χωριού με απόφαση ΦΕΚ 137/τα/26-7-85, κ.λ.π.

   Επίσης σκοποί του Συλλόγου είναι η αναβίωση και η ανοικοδόμηση του εγκαταλελειμένου χωριού μας με σκοπό να γίνει το θέρετρο όλων των μελών του, η παροχή προστασίας και συμπαραστάσεως στους νέους, η σύσφιξη των πατριωτικών δεσμών, η διατήρηση των εθίμων μας, η μελέτη των προβλημάτων του χωριού και ενέργειες για την επίλυσή τους, η μέριμνα για την εκτέλεση έργων κοινής ωφέλειας και εξωραϊσμού, η υποστήριξη των συμφερόντων του χωριού με παραστάσεις και υπομνήματα στις Αρμόδιες Αρχές ή ότι άλλο μέσο κατά την κρίση του Δ.Σ. προσφέρετε για την επιτυχία των σκοπών του Συλλόγου. 

  Εκλογές για νέο Δ.Σ. γίνονται κάθε 2 χρόνια και στα τόσα χρόνια λειτουργίας του Συλλόγου έχουν περάσει πολλά ικανά άτομα που βοήθησαν στην εξέλιξη του χωριού μας.


 Το σημερινό Δ.Σ. 2012-2014 του Συλλόγου μας, που συστάθηκε σε σώμα έπειτα από τις εκλογές της 13ης Νοεμβρίου 2011, αποτελείται από τα 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ:  Θεοδωρακόπουλος Γεώργιος του Παναγιώτη

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ:  Σταυρόπουλος Χρήστος του Δημητρίου

Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:   Σκλάβος Ιωάννης του Δημητρίου

ΤΑΜΙΑΣ:  Κώνσταντος Δημήτριος του Γιάννη

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ:  Χριστόπουλος Χρήστος του Γιάννη

 

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ:

ΕΙΔ. ΒΟΗΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ: Στυλιανίδη Βίκυ

ΒΟΗΘΟΣ ΤΑΜΙΑ: Σκλάβος Γεώργιος

ΕΠΙΛΑΧΩΝ: Παναγόπουλος Ηλίας


Το Δ.Σ. 2010-2012 του Συλλόγου μας, που συστάθηκε σε σώμα έπειτα από τις εκλογές της 22ης Νοεμβρίου 2009.

Τακτικά μέλη:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ:            ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ του Δημητρίου

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ:  ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΚΛΑΒΟΣ του Δημητρίου

Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:  ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΣΠΕΡΙΔΗΣ του Θεοδώρου

ΤΑΜΙΑΣ:                  ΔΗΜΗΤΡΑ ΒΙΤΣΙΟΥ-ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ του Ηλία

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ:        ΗΛΙΑΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ του Φώτη

Αναπληρωματικά μέλη:

ΣΚΛΑΒΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Η Διεύθυνση του Συλλόγου είναι :ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΤΕΡΗΣ (ΣΚΛΑΒΕΪΚΑ)

Λ. ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ 106 ΑΛΙΜΟΣ Τ.Κ. 174 56

Το τηλέφωνο και φαξ είναι:  210. 9886468

ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΟΥ Δ.Σ. ΠΤΕΡΗΣ (ΣΚΛΑΒΕΪΚΑ)

  • Νικολακόπουλος Ιωάννης  (1981-1992)
  •    Σκλάβος Ηλίας (1992-1996)
  •   Ηλιόπουλος Ηλίας (1996-2000)
  •    Κώνσταντος Χρήστος (2000-2002)
  • Νικολακόπουλος Δημήτριος (2002-2006)
  • Θεοδωρακόπουλος Γεώργιος (2006-2008)
  • Εσπερίδης Ιωάννης (2008-2010)
  • Σταυρόπουλος  Χρήστος του Δημήτρη (2010-2012)