ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΑΥΛΩΝΙΤΩΝ  ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ   ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ   ΜΗ   ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΥΛΩΝΑΣ 

Πειραιώς 68β Αθήνα  Τ.Κ.10436 - www.avlona-messinias.gr e-mailΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αθήνα   11  Μαρτίου 2012

Ανακοίνωση

 

   Το  Σάββατο 10 Μαρτίου  2012 συνήλθαν στην Αθήνα  σε πρώτη συνεδρίαση τα μέλη της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΥΛΩΝΑΣ  με θέματα ημερήσιας διάταξης:

  1. Εκλογή εκπροσώπων της Επιτροπής.
  2. Συζήτηση για τον τρόπο  λειτουργίας και τον προγραμματισμό δράσης.
  3. Εκτίμηση της καταστάσεως μετά την απόφαση του Σ.τ.Ε.
  4. Κάθε άλλο θέμα που θα θέσουν τα μέλη.

   Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ αυτή εκλέχθηκε με μεγάλη πλειοψηφία από την Γ.Σ. του Συλλόγου Αυλωνιτών της  4ηςΔεκεμβρίου 2011 με συγκεκριμένα καθήκοντα και αρμοδιότητες που έχουν σχέση με την ανάδειξη και την προστασία του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου και της Πλατείας    Αυλώνας μέλη της οποίας είναι οι: Αδαμόπουλος Β. Γεώργιος, Καρατζάς  Α. Χρήστος, Καρατζάς Α. Αμβρόσιος, Καπερώνης Γ. Κώστας, Κολέτσου Θ. Νικολέτα, Σταυρόπουλος Στ. Κώστας, Τσακανίκας Γ. Περικλής, Τσακανίκας  Αθ. Τάσος, Τσαμούλη Βάσω, Τσαμούλης Χ. Θανάσης, Χριστόπουλος Αρ. Γιάννης. Επίσης σύμφωνα με την ίδια απόφαση της Γ.Σ. στην παραπάνω Επιτροπή θα συμμετέχει ένα μέλος από το εκάστοτε Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Αυλωνιτών.

   Στην πρώτη συνεδρίαση μετείχαν με φυσική παρουσία οι: Αδαμόπουλος Β. Γεώργιος, Καρατζάς  Α. Χρήστος, Καρατζάς Α. Αμβρόσιος,  Τσακανίκας Γ. Περικλής, Τσακανίκας  Αθ. Τάσος, Τσαμούλη Βάσω, Τσαμούλης Χ. Θανάσης, Χριστόπουλος Αρ. Γιάννης και εκ μέρους του Δ.Σ. του Συλλόγου ο Άρης Καπερώνης.  Οι  Καπερώνης Γ. Κώστας, Κολέτσου Θ. Νικολέτα, Σταυρόπουλος Στ. Κώστας, συμμετείχαν στην συνεδρίαση με ειδική  συνεχή τηλεφωνική σύνδεση, (Skype)

Όσον αφορά την εκπροσώπηση της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ  ομόφωνα εκλέχτηκαν οι εξής:

             Πρόεδρος :         Περικλής Γ. Τσακανίκας

            Αντιπρόεδροι:     Νικολέτα Θ. Κολέτσου

                                         Κώστας Στ. Σταυρόπουλος

                                         Γιάννης Αρ. Χριστόπουλος

            Γραμματέας:       Αμβρόσιος  Αρ.  Καρατζάς

           Ταμίας:                 Αναστάσιος  Αθ. Τσακανίκας

          Ενημέρωση:         Αθανάσιος  Χαρ.  Τσαμούλης

     Τα υπόλοιπα θέματα για την καλύτερη οργάνωση της συζήτησης συνενώθηκαν σε ένα. Έλαβαν το λόγο  όλα τα μέλη και κατέθεσαν τις απόψεις τους για τον τρόπο δράσης και την εκτίμηση της τρέχουσας κατάστασης.   Ακολούθησε  διαλογική συζήτηση και αποφασίστηκε ομόφωνα όπως:

  • Στα ήδη δύο συγκεκριμένα θέματα προστασίας του Ι. Ν. Αγ. Γεωργίου, δηλαδή του πρώην Κοινοτικού Γραφείου και του Σιντριβανιού, προστεθούν και τα έξης: Η κατασκευή της στέγης, ή αλλαγή των κουφωμάτων,  η σωστή  εγκατάσταση  των κλιματιστικών μηχανημάτων και η κατασκευή σκευοφυλακίου παλαιών ιερών σκευών εντός του Ναού.
  • Εξουσιοδοτηθεί ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας να αποστείλουν επιστολές προς κάθε αρμόδιο και να γνωστοποιήσουν: Την σύσταση της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ, τον σκοπό και  τα θέματα της αρμοδιότητας της, και να κοινοποιήσουν και την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για  το Πρώην Κοινοτικό γραφείο.

      Όλα τα μέλη στις τοποθετήσεις τους, εξέφρασαν την άποψη ότι στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ θα γίνεται παραγωγική και ολοκληρωμένη συζήτηση, όπου  θα ακούγονται όλες οι απόψεις,  ώστε μέσα από το σωστό προγραμματισμό, την ιεράρχηση των ενεργειών, τον διάλογο με στόχο την σύγκληση των διαφορετικών απόψεων, και  ενωτικό κλίμα , να οδηγηθούμε στην επιτυχία των εργασιών της Επιτροπής και την υλοποίηση του έργου για το οποίο εκλέχτηκε από τη Γ.Σ. του Συλλόγου με γνώμονα το γενικότερο συμφέρον του χωριού  με την ανάδειξη και προστασία του Ναού και της Πλατείας του.

Εκ της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

.